Terk Edilmiş Araba

Kullanmadığımız Araçlarımız İçin Ne Yapmalıyız?

by admin

Sosyal mesafeyle ilgili tüm doğru yönergeleri izliyorsanız, muhtemelen son zamanlarda aracınızı kullanmamışsınızdır. Bu da çevre için harika, fakat araçlarımız için iyi değil. Sürekli endişelenecek şeyler listesinde araç bakımı çoğu insan için muhtemelen dibe yakındır. Bu, aracınızın sağlığını korumak için, yola geri döndüğünüzde aslında çekici veya yol yardım servislerine ihtiyaç duymanızı engelleyecek şeyler yapabileceğiniz anlamına geliyor. Sizlere ne yapabileceğiniz ile ilgili yardımcı olabilecek bir araç bakım rehberi hazırladık.

1) Arabanızın Motor Yağı ve Su Kontrolünü Yapın

Dürüst olalım, arabayı satın aldığınızdan beri muhtemelen yağını zamanında değiştirmediniz, değil mi? Şimdi her şeyi kontrol etme zamanı. Bunlar aracınızın hayati belirtileridir ve sorunları erken yakalamak sizi binlerce liralık masraftan kurtarabilir. Arabanızın kullanım kılavuzunu torpido gözünden çıkarın ve yağ, soğutma sıvısı, şanzıman sıvısı, fren hidroliği ve yıkayıcıyı kontrol etme hakkında neler söyleyeceğini görün (kendi başınıza doldurabilirsiniz!). Kılavuz, her sıvıyı nasıl kontrol edeceğinizi ve herhangi bir sorun belirtisinin nasıl göründüğünü söylemelidir. Aracınızı sürmeseniz bile bunu haftalık olarak yapabilirsiniz.

2) Benzin Deponuzun Dolu Olmasına Dikkat Edin

Benzin indirimlerinin ardı arkasının kesilmediği bu günlerde benzin deponuzu dolu tutmakta fayda var. Araç deponuz ne kadar dolu olur ise, aracınızın motorunu tıkayabilecek herhangi bir tortu alma olasılığı daha düşüktür. Hazır benzinlikteyken bir kutu yakıt katkısı almanızı da tavsiye ederiz.

Yakıt katkı maddeleri, aracınızın yakıt sistemindeki filtrelerde biriken kirlerden arındırır ve motorun içine dökülmemesini sağlar. Bu özellikle arabayı bir süre kullanmayacaksanız önemlidir. Çoğu katkı maddesi, benzin deposuna dökülmek için tasarlanmış bir şişede gelir. Şişedeki talimatları okuduğunuzdan emin olun.

3) Aküyü kontrol edin

Kabul edelim. Arabanız çalışmadığı sürece muhtemelen akülerinizi kontrol etmiyorsunuzdur. Akü ile ilgili sorunların aslında çoğu insanın hayatlarının bir noktasında yol yardım çağırmasının ana nedeni olduğunu biliyor muydunuz?

Muhtemelen, arabanız uzun bir süredir park halinde. Arabanızı kullanmasanız bile en azından iki günde bir kısa bir sürüş yaparak akünün tekrar şarj olmasını sağlamalısınız. Ayrıca, çakmak şarj ağacını çıkarmanız da bu dönem içinde arabanız için faydalı olacaktır.

4) Arabanızı yıkamak önemlidir

Nihayet arabanızı yıkamak için harika bir zaman. Alanınız varsa, bunu kendi başınıza oldukça ucuza yapabilirsiniz. Dışarıda olmak için harika bir bahane. Arabanızı saklamadan önce yıkamak, arabanızın boyasının korunmasını sağlamak için harika bir yoldur.

Temizliğe, arabanızın koltuklarının aralarına kaçanları süpürerek başlayabilirsiniz. Ev temizliği için kullanılan malzemeler , büyük olasılıkla arabanızda da kullanılabilir. Mendiller özellikle kapı kolları, direksiyon simidi, radyo (dönüş sinyali ile uğraşmayın, zaten kullanmadığınızı biliyorsunuz) ve sıkça dokunduğunuz diğer alanlarda yararlıdır.

Ayrıca arabanızı dezenfekte ettirmek olası virüs ataklarından korunmakta birebirdir. Özellikle de çocuğunuz veya yaşlı aile bireylerini taşımanız gerekiyorsa. Arabanızı yerinde dezenfekte ettirmek isterseniz 0216 265 15 59 nolu numaradan bizi arayabilirsiniz. Arabanız , özel nano dezenfeksiyon sistemi ile 45 gün boyunca tüm virüs ve bakterilerden korunur. Uzman ekiplerimizle belirttiğiniz adrese gelerek yardımcı olabiliriz.

5) Lastiklerinizi kontrol edin

Her mevsim değiştiğinde lastiklerinizin doğru şekilde şiştiğinden emin olursunuz, değil mi? Siz de oradayken basamaklarınızı kontrol edin. Diş derinliğini ölçmek için eski bir numara, lastik sırtına madeni para yapıştırmaktır. Atatürk’ün kafasını görebiliyorsanız, muhtemelen lastiklerinizi değiştirmeyi düşünmelisiniz. Arabanızı bir süre hareket ettirmeyecekseniz, lastiklerinizin kuru ve düz bir zeminde oturduğundan emin olun. Su kauçuğun düşmanıdır ve lastiklerinizin önümüzdeki iki ay boyunca bir su birikintisine oturmasını kesinlikle istemezsiniz. Ayrıca inmiş olabilecek lastiklerin havalarını basmanız aciliyet durumunda size büyük fayda sağlayacaktır.

6) Arabanızı nerede ve nasıl sakladığınız önemli

Arabanızı bir süre kullanmayacağınızı biliyorsanız, önce onu nerede saklayacağınızı bulmak önemli. En iyi seçenek her zaman bir kapalı otoparktır. Arabanızı sokağa park ediyorsanız, bir araba örtüsü edinin. Araba örtüsü, boyayı korumak için güzel bir önlemdir. Böylelikle, arabanız uzun süre boşta dururken yıpranmasını önlersiniz.

7) Arabanız ile ilgili problem yaşıyorsanız güvenilir bir yol yardım hizmet sağlayıcısı çağırın.

Arabanızın aküsü bitmiş ise , lastikleriniz de problem var ise veya arıza probleminiz var ise veya bu günlerde çalışmak durumunda ve aktif olarak araç kullanıyor ve yolda kalmışsanız panik yapmanıza hiç gerek yok. Tek ihtiyacınız olan güvenilir bir yol yardım hizmeti çağırmak.